Adres:
Stefaan Pollet
Roeselarestraat 23
8600 Esen
Telefoon:
051 50 05 25
Send an Email
(optioneel)
Overige gegevens:

De Esense Pastorale ploeg organiseert en coördineert de vieringen in de kerk, acties voor Wereld-Missiehulp en Welzijnszorg, de jaarlijkse solidaire maaltijd voor Broederlijk Delen, het tweejaarlijks parochiefeest, de vormselcatechese, het parochieblad Kerk & leven, enz. Bij speciale gezinsvieringen (n.a.v. Vormsel, Lichtmis en Eerste communie, ... ) en op Hoogdagen zorgen we voor een verzorgd onthaal en ontmoeting na de viering via receptie of een attentie.
Via een buurtwerkersnetwerk en nauwe contacten met de plaatselijke ziekenzorgkern proberen we mensen te bezoeken die ziek zijn, eenzaam, in rouw, vragen hebben, de communie wensen te ontvangen, enz.

  • In onze Sint-Pieterskerk is er eucharistieviering  op de 2de, 4de en 5de zondag van de maand om 10u45.
  • In de bedevaartskapel OLV ter Hulpe (www.kapelterhulpe.be) zijn er eucharistievieringen in mei, oktober en tijdens de noveen in juli.
  • In het Parochiehuis in de Roeselarestraat 23 bevindt zich het secretariaat en de vergaderruimte die ook door andere verenigingen kan gebruikt worden. De wekelijkse zitdag in het secretariaat is op vrijdag van 16 uur tot 18 uur.

De Esense katholieke Kerk behoort tot de Pastorale eenheid Sint-Pieter Groot-Diksmuide (decanaat Diksmuide-Veurne). Meer info op www.facebook.com/Esenparochie of www.kerknet.be.

Parochiepriester: E.H. Bart Malfait, Kerkhofstraat 67, 8600 Woumen, tel. 051 50 05 95, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De kerkfabriek staat in voor al het materiële in kerk, kapel en Parochiehuis.